sunnuntai 7. heinäkuuta 2013


Aikani erityisesti tuon Oulun KTM-porukan toilailuja katsellessa hiipi mieliin väkisinkin ajatus siitä kuinka tylsää busalla ajaminen kaupungissa ja lähiseuduilla on. Kemoran ratapäivillä takaraivossa kolkutteli sama ajatus, että tämä voisi olla vielä hauskempaa jollain ketterämmällä vehkeellä, eikä auttanut sekään että kotarijengi tuli molemmin puolin ohi. Busa tuli alunperin laitettua Pudasjärven kiihdytyspäiviä silmälläpitäen, mutta kiitos uskon festivaalien ja omien kiireiden jää niidenkin määrä jokseenkin vähäiseksi tänä kesänä.

Toinen ongelma kohta tuon "tylsyyden" ohella oli matka-ajossa puutuvat kämmenet. Sama ongelma oli aiempien pyörien ( Sv 1000S ja R1 ) kanssa, mutta jotenkin ajattelin että busan ajoasento hieman nosteituilla klipareilla olisi ollut ratkaisu, mutta ei se nyt ihan niin mennyt. Ongelmaa viime aikoina pahensi entisestään kuskin jumissa olevat hartijat, joten ajatus Norjan reissusta, joka tulisi olemaan about 3500km viikkoon rupesi hieman mietityttämään.

Eräs nätti kesäpäivä pesin ja vahasin busan tip top kuntoon ja hetken mielijohteesta huikkasin Mikolle kutsun myyntikuvien ottamiseen ja sehän pirulainen pamahti paikalle saman päivänä. Kuvia sitten räpsittiin kolmessa kohteessa ympäri Oulua. Mikon loistavat kuvat saivat viimesen päälle kiiltävän pyörän näyttämään niin hyvältä että hetken kävi mielessä, että ei tuosta kaunottaresta raaski luopua. Niin se vaan seuraavana päivänä myynti-ilmoitus nettimotoon raapusteltiin ja hinta oli ilmeisen kohdallaan kun puheluita rupesin tulemaan ja neljän päivän päästä olin pyörätön mies. Ja alkuperäinen ideahan oli ottaa kuvat valmiiksi ja laittaa pyörä myyntiin vasta syksyllä. Nyt kävi näin!

Se on melkosta hommaa tämä harrastaminen. Mulla oli reissuun mainiosti soveltuva pyörä, jonka olin juuri saanut varusteltua reissuun sopivaksi. Pari heikkoa päivää, jolloin fiilikset ja haavet vei voiton, sen seurauksena ei ollut pyörää ja reissuun oli aikaa enää alle kaksi viikkoa.

Mitä tilalle? Olin jo aiemmin puhunut että seuraava pyörä tulisi olemaan joku 1000cc nakupyörä. Viime kesän koeajojen perustella aprillia tuono v4r ja triumpin speed triple olivat erittäin mukavia vehkeitä. Selvää oli kuitenki se että tällä hetkellä talous ei kestäisi laittaa tuollaista 12-14k euron pyörää. Pientä paniikin poikasta oli ilmoilla kun ei soppeliä pyörää tahtonut löytyä. Kävi jo mielessä että homaan jonkun edullisen pyörän reissun ajaksi ja myyn reissun jälkeen pois. Isä ukko ehdotteli myös vuokrapyörä mahdollisuutta. Vajosin välillä jopa niin alas että katselin maxiskootteria, mutta arvelin kyllä että jos semmosen menisin laittaamaan niin minut puotettaisiin reissuporukasta surutta pois. Vaikka oishan sekin tavallaan sopinut reissun wtf teemaan.

Niin se vaan armottoman "speksauksen" ja lukuisien Youtube videoiden tuloksena alkoi uusi pyöräehdokas hahmottumaan. Kyseessä vähän harvinaisempi pyörä, joka sijaitsi Tampereella, eikä Oulussa ollut yhtään vastaava myynnissä, täten ei koeajomahdollisuutta. Niin paljon se kuitenki alkoi kiinnostamaan että ei muuta kun kaveri asialle tsekkaamaan pyörä. Kaveri kävi toteamassa pyörän hyväksi ja seuraavana päivänä tehtiinkin jo kaupat. Kaupanteko ei mennyt ihan tavallisen kaavan mukaan vaan itse olin edelleen Oulussa ja oma osuuteni oli siirtää rahat myyjän tilille ja kaveri hoiti loput paikanpäällä puolestani. Nyt olen jo pari päivää ko. pyörän omistanut näkemättä sitä vieläkään livenä. Tarkoitus olisi reissun alkua edeltävä päivänä matkustella pyörän luokse Nokialle ja suorittaa siinä sitten reilu 3000km koeajo Tour de WTF:n merkeissä. Hulluako? Ei kait nyt sentään. Kirjoittelempa uutukaisesta tarkemmin tuonne kalusto osioon jahka saan kunnon kuvia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti