keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Kuten aamu lupaili, törmäsi wtf-porukka kivaan vesisateeseen mökin ovella. Paten kenkäfetissistä tulikin jo aamulla kuva, mutta team kiveskastujiin liittynyt Janne pääsi myös kehittelemään innovatiivisia suojautumismetodeja. Saanen esitellä jesaristringit:

Aamupuolella painettiin Strynin läpi Aurlandiin ja monen  mutkan kautta tänne Geiloon, josta nyt naputellaan. Täällä on tällainen köyhä 124 neliön uusi penthouse vuononäköalalla. Palju kyllä puuttuu, mutta ehkä yön pärjäämme näinkin.

Näyttävä kaupunki Stryn ohitettiin taas vain läpiajamalla, mutta Aurlandissa pysähdyttiin parissakin paikassa ihailemassa maisemia. Matkalla törmättiin myös itsessään hauskoihin korkkiruuvitunneleihin.

Kaikki ei kuitenkaan mene aina niin kivasti. Päivän 412 kilometrista kuivaa oli nelisenkymmentä. Vettä meni läpi sieltä ja täältä (paitsi Paten kengistä ja Jannen stringeistä.) Jossain pyöristä palaa hetkittäin varoitusvaloja, jossain ei toimi mittarit, jostain tippuu lisää niittejä ja muuta pientä. Vilkut ja valot toimii miten sattuu kosteuden takia. Revitään irti huonosti kiinniolevia osia, jos ei kiinni saada. Toivottavasti loput korjaantuu kelin kuivatessa. Eteenpäin kulkee kaikki, mikä alkaa aiheuttaa ihmetystä porukassa. Oulun kotareilla on painettu nyt 2432km. Ducatitkin pelanneet jo monta kilometria.Rehellisesti pitää sanoa, ettei ryhmässä ole enää juuri kaveria, jota ei jossain määrin tämän maan keli vituta. Painat 4 tuntia vesisateessa hanskat ja kengät märkänä. Aurinko pilkistää ja tuuletat, että NYT. 5min myöhemmin tulet ulos tunnelista ja naamalle lyö se kerpeleen sama sade. Lautalla puristat 129e goretex hanskat nyrkkiin ja vesinoro tirisee kannelle. Tauolla porukka seisoo kypärät päässä hanskat kädessä, kun ei niitä märkiä paskoja saa enää takaisin, jos pois otat. Palataan tähän varusteiden vedenpitävyyteen vielä myöhemmin. Tulee tuotearvostelua selvin sanoin.
Niin ja muuten. Peppes Pitsa veti reissun pohjat tarjoamalla reilun 40e pitsat. On tässä maassa hinnat kohillaan.3 kommenttia:

 1. Hyvä pojat! Pystyy, pystyy! Tämän reissun jälkeen ei Suomen sateet harmita niin paljoa!

  Liinu

  VastaaPoista
 2. Kunnon ajokamoilla ei kastu Norjassakaan. Siis Rukkaa päälle ja haarakiilanauhat kiinni.

  Mamupaikoissa syö halvalla, olutta ei ehdi juomaan ajoreissulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos palautteesta ja kommenteista, yritamme parhaamme mukaan vastata asiallisesti ja nopeasti.

   "Siis Rukkaa päälle ja haarakiilanauhat kiinni."

   Kylla se eilen antautu RUKKAkin.

   "olutta ei ehdi juomaan ajoreissulla."

   Voihan se toki vetaa hotlassa ristiotteella toisia kateen mutta aateltii nyt kumminki juoda olutta.

   "Hyvä pojat! Pystyy, pystyy! Tämän reissun jälkeen ei Suomen sateet harmita niin paljoa!"

   Taman reissun jalkeen ei tule enaa reissuja.   Poista